Περί υφάσματος ιστορία

Η ιστορία ξεκινάει το 1982 , όταν ο ιδρυτής Κατσιαβος Αλέξανδρος εργάστηκε ως μηχανικός μηχανήματων κλωστοϋφαντουργίας – συντηρητής σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της εποχής , αποφασίζει να ιδρύσει την πρώτη του επιχείρηση κατασκευής υφασμάτων .
Στις δεκαετίες που ακολουθήσαν η εταιρία μεγάλωσε και εξελίχθηκε κατέχοντας πάντα υψηλή θέση στην ελληνική παραγωγή υφασμάτων .

Το μικρόβιο της υφαντουργίας πέρασε και στα δυο του παιδιά .
Έχοντας δώρο από τον πατερά μας τον εξοπλισμό και την γνώση και κοινό όραμα την δημιουργία και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων συνεχίζουμε την επιχείρηση .

Σήμερα η εταιρεία Ευρωπαϊκά Πλεκτήρια ΑΕΒΕ έπειτα από την εμμονή της εταιρίας στην ποιότητα , το σύγχρονο σχεδιασμό και τη καινοτομία,
αποτελεί έναν εμπορικό κόμβο διακίνησης υφασμάτων και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και στην Ελλάδα γενικότερα.

Η εταιρεία έχει εξειδίκευση στην κατασκευή και εμπορία πλεκτών υφασμάτων. Διαθέτουμε 51 ηλεκτρομηχανές τελευταίας τεχνολογίας όλων των τύπων (κυκλικές, μονόπλακες, δίπλακες, μίνι ζακάρ, ηλεκτρονικές φουλ ζακάρ). Έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε μεγάλη συλλογή υφασμάτων, καθώς και ειδικών υφασμάτων, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες παραγωγής βρεφικών – παιδικών, γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων.

Η πολύχρονη εμπειρία μας σε συνδυασμό με τον πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό μας και τα νήματα αρίστης ποιότητας που χρησιμοποιούμε αποτελούν εγγύηση για την κατασκευή πλεκτών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και αντοχής.

Η εταιρεία στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στη βιομηχανική περιοχή της Νέα Σάντα – Κιλκίς. Στο μοντέρνο και λειτουργικό κτίριο συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, ο τομέας της παραγωγής, οι αποθήκες νημάτων, οι αποθήκες υφασμάτων και τα γραφεία διοίκησης της επιχείρησης, επενδύοντας διαρκώς στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και με τη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, η Ευρωπαϊκά Πλεκτήρια ΑΕΒΕ.

Σχεδιάζει και παράγει υφάσματα υψηλών προδιαγραφών, τα όποια διαθέτει σε ένα ευρύ πελατολόγιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Η παραγωγή των υφασμάτων είναι συνεχείς και κάποια είδη είναι ετοιμοπαράδοτα ‘’ράφι’’.

Κάθε ύφασμα περνάει από ποιοτικό έλεγχο πριν φτάσει στον πελάτη μας.

Πιστεύουμε στον συνδυασμό ποιότητας- ανταγωνιστικής τιμής.

Μπορούμε να εγγυηθούμε προϊόντα αρίστης ποιότητας , καθώς διαθέτουμε πιστοποιητικό στον σχεδιασμό , παραγωγή και διάθεση υφασμάτων (SWISS APPROVAL ISO 9001:2015) ,
Πιστοποίηση στην χρήση οργανικών νημάτων και παραγωγή οργανικών υφασμάτων (ECOCERT GREENLIFE GOTS)
Και φυσικά πιστοποίηση ως γνήσια ελληνική επιχείρηση (SWISS APPROVAL EPIELL 901:2012 και ‘’ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ’’) .