Οργανικό Βαμβάκι

Eco – friendly fabrics

Το οργανικό βαμβάκι:

Σε αντίθεση με το συμβατικό βαμβάκι που είναι περισσότερο ζημιογόνο για το περιβάλλον, το οργανικό δεν οφείλει τη σύστασή του σε ίνες που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους, στη χρήση φυτοφαρμάκων ή χημικών προσμείξεων και την κατασπατάληση νερού. Είναι φυτικής προέλευσης και στην υφή του είναι δροσερό, ανθεκτικό, απορροφητικό, δεν δημιουργεί οσμές και αλλεργικές αντιδράσεις.

η οικολογική μόδα κερδίζει διαρκώς έδαφος. Υπάρχει πια μεγάλη ποικιλία οικολογικών υφασμάτων και γενικότερα οικολογικών υλικών, με τεράστια ποικιλία χρωμάτων και υφών .

Η εταιρεία μας παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την στροφή των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια στα πράσινα οικολογικά προϊόντα κυρίως στην ένδυση. Υφάσματα από οργανικό βαμβάκι με ελάχιστα έως καθόλου λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα παράγονται από την εταιρεία μας και αποτελούν τη βάση για ρούχα αντιαλλεργικά, ευχάριστα στη αφή .

OI ανησυχίες για την βιομηχανία της μόδας η οποία δεν στοχεύει στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης. Εξαιτίαςτης ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας που συμβάλει ακόμα περισσότερο στο γρήγορο κέρδος.

Όλα τα ανωτέρω υφάσματα συνοδεύονται από ανάλογα πιστοποιητικά καθώς η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη για την κατασκευή οργανικών υφασμάτων αλλά και οι εταιρείες παραγωγής των πρώτων υλών καθώς και επεξεργασίας των υφασμάτων (βαφή – φινίρισμα) είναι επίσης πιστοποιημένες .